logotype

Tidigare gillen:

Gille 27 november 2018

Gille 27 november 19.00 i Gamla Hamnkaptenbostaden.

Göran Lidström från Vänerhamn AB:s talar om hamnarna i dag och om förväntningar inför framtiden bl.a. utifrån nya slussar i Trollhätte kanal. Detta är en möjlighet för alla som vill veta mera om den framtida vänersjöfarten.

Gille 30 oktober 2018

Gille 30 oktober 19.00 i Gamla Hamnkaptenbostaden.

Göran Rigemo, Skålleruds hembyggdsförening i Dalsland, kåserar under titeln Ångvisslor och tändkuledunk.

 

Tidigare annonserat gille med Vänerhamn AB flyttat till Gillet 27 november. 

Gille 25 september 2018

Gille 25 september 19.00

Prisbelönt dokumentär om livet på Vänern. Titeln är "Mellan bleke & storm", en film om tre generationer yrkesfiskare på Vänern av Anette Lykke Lundberg. Filmen belönades med ett pris på Vänertinget i Lidköping i mars 2018.

Gille 24 april 2018

Roger Altsäter, Göta Kanalbolaget, kl. 19.00 Notera att det står fel datum i Spantrutan

Roger Altsäter, Göta Kanalbolaget berättar om kanalens historia och pågående renoveringsprojekt. Detta blir en fin möjlighet för alla kanalintresserade att få reda på hur man renoverar och dokumenterar slussar i kanalen och vilka lärdomar man kan göra för framtida renoveringar.

Årsmöte 2018-03-27

Gillets årsmöte kommer att hållas den 27 mars i Gamla Hamnkaptenbostan kl. 19.00

Dagordning och andra handlingar inför årsmötet finns att läsa på hemsidan under "Info från Styrelsen" samt som bilaga till Spantrutan nr 18-1 som distribuerats till samtliga medlemmar.

Motioner till årsmötet skall vara inlämnade till styrelsen minst 21 dagar före mötet. Förslag om stadgeändring eller frågan om upplösande av VSG skall vara inlämnade till styrelsen minst 30 dagar före mötet.

Gille 21 november 2017

Lennart Sjöholm kl. 19.00 (OBS datum)

Lennart Sjöholm, som bl.a. är fallskärmshoppare, berättar om sin tid som militär fallskärmsjägare och om senare hoppningar över Alhem och Normandie

Gillets sponsorer:
Grens Bygg & Marin Stiftelsen Svenska Sjömanshus Region Värmland Café August Ahlmark Lines Vänerhamn KIWA Foto Karlstads Kommun Jotun Tärntank Rederi
Bloms Bogsertjänst Combi-Hörnan Tolurent Herrhagens Blommor Bror Andrén AB